Yeni Duyuru :

Xbox One’ın HDMI Özelliği İle Neler Yapabilirsiniz?

Bildiğiniz üzere Xbox One’da HDMI girişi var. Uyumlu bir firmanın tv yayın kutusunu buradan bağlayıp, Xbox One ile kanal akışını kontrol edebiliyorsunuz.
Tabii bu özellikleri bırakın Türkiye’de, Avrupa’nın büyük bir kesiminde kullanamayacağımız için sadece ABD temelli bir market özelliği. O nedenle dünyanın başka yerleri için o HDMI girişi çok da anlamlı değil.

Ama bu, eğlenmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Bakalım o HDMI girişiyle konsola ne taklalar attırılabiliyor?

İlk durağımız Kotaku’nun paylaştığı ve Xbox One’ı Xbox One’a, oradan da Xbox 360’a bağlayıp Saints Row IV oynama eylemi. Yeni Kinect bağlıyken “Xbox, go home” dendiğinde bütün aletlerin kendince ana menüye dönmesi de tam bir “Xboxception” olmasına sebep oluyor.

Diğer durağımız ise DigitalFoundry. Bu sefer de bizim ilk günden beri geyiğini yaptığımız “Xbox One’a PS4 bağlarız, uzaktan PS4’ü açmak için kullanırız” kavramını hayata geçirmişler. Tabii onlar bizim kadar acımasız değil, biz ABD dışı pazarlara kör olunmasından pek hoşlanmıyorduk çünkü.

DigitalFoundry de HDMI girişinden PlayStation 4’ü bağlayarak iki konsolu eşzamanlı kullanmış. İsterseniz Xbox One’ın Skype özelliğini yana yapıştırabiliyor, ya da diğer uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Bir nevi “Picture In Picture” özelliği yani.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginiz İçin Teşekkürler....

TeknoGezgini Tasarımorhan Gökoğlu Kuruluş © 2013

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.