Yeni Duyuru :

Yapay Zeka Geliştirildi (BabyX)

Dünya İçin Büyük Adım Yapay Zeka Geliştirildi (BabyX)
Dünyanın Kaderini Deyiştirecek Bir buluş olan Sanal Zeka Bilim adamları tarafından araştırılıyor ve geliştiriliyordu .Şimdilerde ise  ortaya inanılmaz  Görüntüler çıktı .
Teknolojide gelinen bu nokta  büyük başarıdır bence.
Yapay Zeka
Yapay Zeka
Dünyanın gerçekleştirilmesi en zor projelerinden olan yapay zeka ile ilgili son derece heyecan verici gelişmeler yaşandı. Auckland Biyomühendislik Enstitüsü tarafından geliştirilen ve ilk kez konuşan sanal bebek olan BabyX'in, bilim dünyasına önemli ipuçları vermesi bekleniyor.

Kamera karşısına çıkan BabyX'e yazılım geliştiricisi tarafından bazı sorular soruldu. Cevaplar son derece kusursuzdu, tek bir hatalı cevap vermedi. Normal bir bebeğin mimiklerini, bakışlarını ve beyin aktivitelerini bire bir olacak şekilde taklit eden BabyX, Apple'ın ön yüzünde bulunan kamera sayesinde gösterilen cisimleri ve yazıları tanımlayarak yazılım geliştiricisine cevap verdi. 

Sanal bebeğin daha da geliştirilerek insansı robotlara (akıllara ilk olarak Skynet geliyor tabi) entegre edileceği öne sürülüyor. Bakalım ilerleyen günlerde bu projeyle ilgili farklı haberler duyacak mıyız.

Sanal bebeğin mimikleri ve verdiği cevapları aşağıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginiz İçin Teşekkürler....

TeknoGezgini Tasarımorhan Gökoğlu Kuruluş © 2013

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.